Bröllopsfotograf Halland Halmstad

bröllopsguide


bröllopsguide


Vad drömmer ni om?


" Våga drömma stort och ta med alla era tankar och idéer från första stunden. Er bröllopsdag är en utav era största och finaste dagar i ert liv och den kommer bli magisk!
Här i denna bröllopsguiden kommer ni få alla mina tips som fotograf. "

Moodboard


Att skapa en moodboard hjälper er att få en tydlig bild på vad ni vill ha för tema och stil på ert bröllop. Det kan vara ganska bra att sätta ett färgtema som får gå som en röd tråd genom hela dagen. Andra frågor ni kan ställa er är vilken stil ni vill ha, bohemiskt, lantligt, vintage m.m. Spara gärna ner lite bilder i en mapp för eran inspo till bröllopet. Vill ni får ni gärna dela det med mig

Gör ert bröllop speciellt


THE DETAILS
Med små detaljer kan ni göra ert bröllop extra speciellt och ge era gäster något att prata om. Om ni älskar att planera små detaljer och göra något utöver det vanliga kommer här några tips.

Servera tårtan efter vigseln, då orkar alla med tårtan få och ni kommer få bilder från tårtan i dagsljus. Perfekt!

Ha bubbel utanför kyrka, bubbel passar sig alltid en sådan här dag.

Konfettibomber är så härligt att fånga på bild, det finns numera i papper som naturen tar hand om.

Unplugged wedding


Något ni borde överväga är att ha ett unplugged wedding, alltså ett bröllop där ni ber gästerna att inte använda sina mobiler och inte leva dagen genom telefon och sociala medier. Be dem att vara i nuet och uppleva er dag med sina egna ögon utan något som distraherar. Ni kan också ha ett ställ eller en box där alla får lämna sina telefoner antingen hela dagen eller vid olika tillfällen som vigseln och middagen.

Med andra ord kan era gäster slappna av och njuta istället.

Förberedelser


Inför alla olika moment finns det olika saker att tänka på. Om ni vill ha med mig på förberedelser då kommer jag att vara med på slutet av detta för att fånga de sista piffet för både bruden och brudgummen.Det kan vara bra att ha rum som ligger i ganska nära anslutning till varandra för att jag lätt ska kunna springa emellan er och fånga alla ögonblick och stunder.

Det är också här jag tar bilder på detaljer såsom era ringer, blommor, kläder m.m,

porträtt


Porträtten är några av de viktigaste bilderna och utefter era önskemål av vilken typ av platser hittar jag ca. 2 ställen som har fint ljus och alla bra egenskaper som skapar den perfekta omgivningen. Vi brukar fota på minst 2 platser för att era bilder så få lite variation. Det är så värt att åka en bit för att hitta de där magiska ställena.

Här har ni också valt vilka personer ni vill ha med er i bilderna redan innan och gjort dem redo. Så som ert följe. Jag kommer hjälpa er hela vägen med idéer.

Vigsel


Om ni ska gifta er utomhus uppskattas det av mig som fotograf om ni väljer en plats i skuggan eller att ni står med solen i ryggen på prästen.

Om ni har någon typ av vigselprogram eller planering uppskattar jag att få ta del utav det för att kunna anpassa vart jag står under de olika ögonblicken.

Låta kyssen vara extra länge, dels för att det är mysigt men också för att jag ska kunna få många olika bilder bilder på den stunden! Får ni feeling, stanna upp på vägen ut och kyss varandra igen!

Mingel


Under minglet är mitt fokus att fånga alla era gäster på någon bild, era gratulationer och alla härliga känslor som ni upplever och får av er familj och vänner.

Middagen


Eftersom jag vill få med era reaktioner och känslor och kommer att fotografera er ganska mycket kan det vara extra kul med någon fin bakgrund där ni sitter.
Och där ljuset är bra.

festen


Kvällens sista stund innan jag rundar av. Jag brukar hinna med att fotografera er första dans och en del utav festen beroende på vart vi placerat era timmar.

Här är det egentligen inte särskilt mycket att tänka på utan bara för er att njuta och ha en riktigt härlig avslutning på er stora dag!

Körschema!


Nu kommer en hemlighet! Vet ni vad som ligger bakom en avslappnad och fantastisk bröllopsdag? JO ett körschema, en välplanerad dag! Yes, det är där det ligger. Många tror att ett körschema gör dagen stel men tvärtom! Ett körschema gör att ni kan slappna av och till synes blir dagen spontan. 

 

För att ni ska kunna få det precis så som ni vill ha det och sedan kunna släppa iväg er planering till någon annan krävs just detta. Gå igenom körschemat och era önskemål med toastmastern eller den person ni utsett som ansvarig så kan ni sen göra precis det ni ska, alltså, vara i nuet och njuta! 

 

”Vi vill vara spontana” tänker ni då! Absolut, det finns det alltid plats för och spontana grejer kan uppstå under en bröllopsdag vilket är väldigt trevligt, men tar inte bort körschemat som grund. 

Detta kan jag också ta del av för att veta vid vilka tidpunkter alla saker kommer att hända. 


landa i nuet

njut

Okej, nu till det sista och enligt mig den allra viktigaste delen! Alla bilder ni kommer få kommer att hjälpa er att minnas tillbaka till den här dagen som bara händer en gång, men jag tror med hela mitt hjärta att det vi kommer att minnas i framtiden är hur vi kände under de olika stunderna. Så nu har ni bokat er fotograf och förhoppningsvis gett iväg ert ansvar till er toastmaster och då återstår det bara för er att landa i nuet. Att verkligen känna in alla era känslor och er stora dag!